FOTO Doi braconieri prinși pe canalul Sulina cu o barcă plină de pește

Braconierii au fost prinși cu câteva zeci de kilograme de pește în barcă. FOTO Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră tulceni au depistat doi cetăţeni români care au pescuit peste 70 kilograme peşte, folosindu-se de o plasă din fir textil în lungime totală de 72 m, fără să deţină documentele legale.

Săptămâna trecută, o echipă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina, aflată în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, a observat pe canalul Sulina o ambarcaţiune tip Laguna 480 în care se aflau două persoane de sex masculin care pescuiau. La vederea poliţiştilor de frontieră aceștia au aruncat în apă plasa de pescuit. Oamenii legii au procedat la recuperarea plasei, iar în ambarcaţiune au descoperit o cantitate însemnată de peşte de diferite specii.

În urma verificărilor, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetățenii români, S.M. și T.D., în vârstă de 19, respectiv 21 de ani, iar în ambarcaţiune se aflau 73 kilograme de peşte, din speciile plătică, singer, cosaş şi somn, în stare proaspătă şi o plasă din fir textil în lungime totală de 72 m, pentru care persoanele în cauză nu au putut prezenta autorizaţie.

Întreaga cantitate de peşte a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurile legale, plasa din fir textil, în lungime de 72 metri, a fost ridicată în vederea confiscării, iar ambarcațiunea tip Laguna 480 și motorul marca Suzuki au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „pescuit comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*