FOTO A șaptea ediție Rowmania – un succes marca Ivan Patzaichin

Rowmania 2017
Rowmania 2017

Președintele Consiliului Județean Tulcea a participat la deschiderea celei de-a VII-a ediții a Festivalului Internațional al Bărcilor cu Vâsle, Rowmania Fest 2017, alături de principalii organizatori, de primarul municipiului, Constantin Hogea, dar și de guvernatorul ARBDD, Mălin Mușetescu.

„Mă bucur să vad atâția tulceni alături de noi, la începutul acestui frumos festival devenit deja o tradiție locală a județului nostru: Rowmania are meritul de a aduce în fața publicului spectator unele dintre cele mai interesate povești ale Deltei, cele spuse din barca pescărească“, a transmis președintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu tulcenilor care au ajuns vineri seara pe faleza municipiului Tulcea, la deschiderea oficială a festivalului. 

Dacă anul trecut, în portul Tulcea, a fost organizat la un protest care își propunea să redea faleza tulcenilor, iată că în acest an lucrurile s-au schimbat: astăzi, faleza este a tulcenilor, iar Consiliul Județean a început deja demersurile pentru un proiect de modernizare a acestui spațiu de promenadă al tulcenilor, o zonă extrem de importantă din punct de vedere turistic, fiind poarta de intrare în Delta Dunării.

„Voi încheia prin a îi mulțumi, încă o dată, lui Ivan Patzaichin pentru faptul că nu și-a uitat niciodată rădăcinile și că, după o viață de campion, a ales să își întoarcă privirile către noi, către județul Tulcea și să facă ceva extrem de util pentru promovarea acestui colț al țării. Tulcea  merită să fie cunoscută în întreaga lume, iar noi, cei din Consiliul Județean Tulcea, vom face tot ceea ce ne stă în putință pentru a vă ajuta să realizați aceste proiecte deosebit de interesante“, a mai spus președintele Consiliului Județean, în cuvântul de deschidere. 

Prima seară a festivalului s-a încheiat, tradițional, cu o serie de concerte Rock&Row: au urcat pe scena din Tulcea Anton și Krypton.

Ziua de sâmbătă a adus Competiţia pescărească „Ivan Patzaichin” – concurs de vâslit în canotcă, pe Dunăre, între echipe de pescari din localităţile Deltei, câștigată în acest an de echipajul de la Sulina.

La festivitatea de premiere a câştigătorilor Competiţiei “Ivan Patzaichin”  a participat și vicepreședintele CJ Tulcea, Dumitru Mergeani, care a salutat efortul depus de toți participanții la această competiție și a felicitat campionii Rowmania Fest 2017, localnici din singurul oraș al Deltei Dunării.

A doua zi de festival s-a încheiat cu două concerte:  RoHCP (tribute band Red Hot Chili Peppers) și Vița de vie, dar și cu o proiecţie de film – Sieranevada (regia: Cristi Puiu, România, 2016, 173′, dramă).

Duminică seara, peste o mie de persoane au participat la cele două concerte propuse de organizatori pentru finalul acestui festival White Mahala și Loredana.

„Iată-ne ajunși în ultima seară a Rowmania, la capătul unui week-end extraordinar de încărcat în evenimente culturale și sportive. Pentru că, pe scurt, asta înseamnă Rowmania: sport, fair-play, muzică bună, turism lent și gastronomie. De 7 ani, sfârșitul lui august sau începutul lui septembrie, cum este cazul în acest an, coincide cu revederea cu Ivan Patzaichin, cu canotcile sale. Întâmpinăm de fiecare dată manifestarea  cu voioșie, cu tineri mulți dornici de voluntariat, cu muzică rock, energie și bucurie de viață“, a declarat vicepreședintele CJ Tulcea, Dumitru Mergeani, la festivitatea de închiderea a Rowmania 2017. 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*