YOUR FIRST EURES JOB – sprijină mobilitatea tinerilor în vârstă de 18-35 de ani în ţările UE

Sediul AJOFM Tulcea. FOTO Facebook
Sediul AJOFM Tulcea. FOTO Facebook

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă este coaplicant alături de serviciile publice de ocupare din Ungaria, Bulgaria, Grecia, Portugalia, Marea Britanie, Spania, Cipru și 30 de organizații asociate în cadrul proiectului TMS – YfEj 5.0 (Your first EURES job), proiect aprobat de Comisia Europeană pentru perioada 02.02.2017 – 01.02.2019 în care EURES NCO Italia (ANPAL) este aplicant principal.

Obiectivul general al proiectului este de a sprijini mobilitatea tinerilor în vârstă de 18-35 de ani în țările UE, precum și Islanda și Norvegia, prin oferirea subvențiilor pentru mobilitate. Acestea se acordă pentru participare la interviu, pentru relocare, pentru curs de limbă străină, recunoașterea calificărilor și pentru stagiaturi (3 luni), dupa cum urmeaza:
– Alocație pentru interviu (în funcție de kilometri): până la 350 euro și alocație zilnică pentru subzistență: 50 euro/zi pentru max. 5 zile;
– Alocație pentru mutare în alt stat membru, în funcție de țara de destinație: 700 – 1400 euro;
– Subvenție pentru recunoașterea diplomelor și calificărilor: 400 euro;
– Alte suporturi financiare pentru tineri:
-curs de limbă străină: până la 2000 euro;
– Alocație suplimentară pentru călatorie (pentru interviu): 500 euro;
– Alocație de subzistență pentru cursanți și ucenici: 600 euro/lună pentru max. 6 luni;
– Rate forfetare aplicate programelor de integrare pentru IMM-uri, pentru tinerii candidați recrutați:
-formare de bază (în funcție de țara de destinație): 810 – 1620 euro;
-formare cuprinzătoare (în funcție de țara de destinație): 1010 – 2000 euro.

Programul „Primul tău loc de muncă EURES” se adresează tinerilor solicitanți de locuri de muncă și angajatorilor care caută să își ocupe posturile vacante.
Astfel, locurile de muncă vacante din toate statele UE, precum şi din Norvegia şi Islanda, pe care pot aplica cetăţenii români şi europeni sunt afişate pe portalul EURES al locurilor de muncă vacante la nivel european.

Condiţii pentru aplicanţi
 persoană între 18-35 ani;
 cetățean al unei țări UE/SEE (Islanda și Norvegia);
 rezident legal într-o țară UE/SEE (Islanda și Norvegia) și aplicație pentru un loc de muncă într-o altă țară UE/SEE (Islanda și Norvegia);
 aplicaţie pentru sprijin financiar înainte de a părăsi țara, înainte de data la care este programat interviul și înainte de data începerii activității la noul loc de muncă; sprijinul financiar nu poate fi plătit pentru aplicare retroactivă!
 locul de muncă pentru care s-a aplicat trebuie să aibă o durată de cel puțin 6 luni şi să fie publicat pe portalul EURES;
 programul de lucru trebuie să reprezinte cel puțin 50% dintr-o săptămână de lucru normală;
 salariile și condițiile de muncă trebuie să fie în conformitate cu legislația naţională și practica de pe piaţa muncii, precum acordurile colective sau salariul minim pe economie;
 angajatorul sau alt proiect nu suportă cheltuielile pentru transport și nici pentru cazarea temporară până la primul salariu;
 nu pot aplica cei care sunt angajaţi într-o țară și detaşaţi în altă țară;
 Se aplică pe platforma EUJOB4EU unde aplicanţii trebuie să se înregistreze şi să îşi depună CV-ul (condiţie obligatorie), pe site-ul: http://www.yourfirsteuresjob.eu/

 

Pentru orice informaţii legate de program, contactaţi consilierul EURES din cadrul A.J.O.F.M. Tulcea, la sediul instituției din Tulcea, str. Grigore Antipa, nr.10, etaj 1, cam. 107; telefon 0240 512 298.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*