Expoziție „ICOANA ESTE VIAȚĂ“ la Muzeul de Etnografie și Artă populară

Expoziția ICOANA ESTE VIAȚĂ la Muzeul de Etnografie și Artă populară

Institutul de Cercetări Eco-Muzeale ”Gavrilă Simion” Tulcea vă invită să vizionați expoziția ICOANA ESTE VIAȚĂ la Muzeul de Etnografie și Artă populară care se va ține marți, 24 octombrie la ora 12.00, la Muzeul de Etnografie și Artă populară din str. 9 Mai, nr. 2, organizată în colaborare cu Episcopia Tulcii.

Expoziția se înscrie în manifestările organizate cu prilejul Anului omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi al pictorilor bisericeşti.

I.P.S. Visarion, Episcopul Tulcii, îndeamnă creștinii să cinstească sfintele icoane, să le iubească, să le prețuiască, să le aibă în casele lor la loc de cinste și în fața lor să își facă îndătinatele rugăciuni de dimineață și de seară, cerând de la Dumnezeu și de la sfinții familiei pace, ocrotire, mântuire, binecuvântare și întru toate bună sporire. Să caute în același timp ca și sufletul lor să devină o icoană vie a sfințeniei, a dragostei și a bunei înțelegeri cu toți oamenii, cu toți semenii, lucrând la instaurarea împărăției lui Dumnezeu în viața lor, a tuturor, dar și a societății în care trăiesc.

Discursul expozițional este construit pornind de la naștere și trecând prin diferite momente din viața satului, care pun în valoare rolul icoanei.

Pentru informaţii suplimentare vă puteţi adresa la sediul Muzeului de Etnografie şi Artă Populară (tel. 0240 / 51.62.04) din cadrul ICEM Tulcea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*