Conducerea CJ Tulcea, prezentă la manifestările Zilei Maritime Europene. Delta Dunării poate fi numită “zonă periferică europeană”

Delegația tulceană la evenimentul internațional. FOTO CJ Tulcea

O delegație a Consiliului Județean Tulcea, alcătuită din Valentin Moldoveanu și Doru Paltarac, consilieri județeni, și Nicolae Cernătescu, consilierul președintelui CJ, Horia Teodorescu, au participat, în perioada 31 mai – 1 iunie, la două evenimente importante, desfășurate sub umbrela Conferinței Regiunilor Periferice Maritime (CRPM). Este vorba de workshop-ul „Între verde și albastru: durabilitate în turismul maritim și costier” și Adunarea Generală a Comisiei Balcanice și a Mării Negre.

Manifestările au fost cuprinse în agenda evenimentelor Zilei Maritime Europene, găzduite în acest an în orașul Burgas, Bulgaria.

Delegația tulceană a condus lucrările workshop-ului „Între verde și albastru: durabilitate în turismul maritim și costier”, în cadrul căruia, ulterior expunerii unor prezentări de profil ale participanților, au fost trasate câteva repere cum ar fi necesitatea consolidării de către autoritățile publice regionale a investițiilor în infrastructură și facilități costiere dedicate domeniului turistic. Totodată, a fost subliniată necesitatea implementării unor strategii de dezvoltare durabilă cu impact cât mai mic asupra mediului înconjurător având în vedere previziunile de creștere a numărului de turiști în zonele costiere precum și intensificarea parteneriatului public-privat care să ducă la dezvoltarea durabilă a politicilor de promovare a zonelor costiere.

În ceea ce privește desfășurarea Adunării Generale a Comisiei Balcanice și a Mării Negre din cadrul CRPM, lucrările au fost centrate pe solicitarea județului Tulcea în contextul necesității catalogării Deltei Dunării drept zonă periferică europeană, așa cum a fost aceasta prezentată în cadrul unui workshop CRPM derulat la Istanbul, în luna martie a acestui an. Legat de context, s-a pus accentul și pe rolul pe care îl poate avea județul Tulcea în implementarea parteneriatului estic cu Republica Moldova și Ucraina și posibilitatea de a finanța, prin alocări bugetare europene, proiecte cu impact pozitiv la nivelul regiunii est-europene.

Îmbucurător pentru județul Tulcea este faptul că, în urma discuțiilor purtate la Adunarea Generală a Comisiei Balcanice și a Mării Negre, oficialii din conducerea acestui organism și-au exprimat cu convingere intenția de a susține introducerea Deltei Dunării ca zonă periferică europeană atât în cadrul Biroului Politic al CRPM, ce se va reuni, pe data de 21 iunie, la Parnu, Estonia, cât și la Comisia Europeană.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*