Comuna Sfântu Gheorghe a sărbătorit 700 de ani de la atestare

Sărbătoare mare în localitatea Sfântu Gheorghe - 700 de ani de la atestare

Managerul public al județului, Vasile Strat și consilierul președintelui Consiliului Județean, Nicolae Mihai au participat duminică, 6 mai, la sărbătoarea Zilele Localității Sfântu Gheorghe, eveniment cu însemnătate deosebită pentru comunitatea locală de la gura de vărsare a Dunării, la împlinirea a 700 de ani de la atestare.

După ce P.S. Sa Visarion, Episcopul Tulcii, a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească în biserica parohială, programul evenimentului a cuprins un concurs de tras la rame, cu startul la kilometrul 8 al Dunării, vizitarea vedetelor fluviale aparținând Divizionului 88 subordonat Comandamentului Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu“, acostate în miniportul turistic, recitaluri ale corurilor Veselka din Caraorman, Perva Zora din Sulina, Rebalca din Crișan și Ciorne More din Sfântu Gheorghe, recitaluri de cântece și poezie ucraineană, susținut de elevii școlii gimnaziale din localitate, concerte și un foc de artificii.

„Vreau să vă urez un călduros „La Mulţi Ani!“ cu ocazia Zilelor comunei, un eveniment major în viața comunității dumneavoastră, mai ales acum, în Anul Centenarului Marii Uniri, când se împlinesc șapte secole de la atestarea documentară a localității. Astfel de manifestări au menirea de a readuce tulcenii în locurile natale, de a consolida relaţia dintre consăteni şi de a crea o punte de legătură între autorităţile locale şi cetăţeni.  Este, de asemenea, o oportunitate de promovare a acestei zone, care, dincolo de frumuseţile naturale pe care le oferă, aduce un plus de valoare istoriei din Nordul Dobrogei.  Ați reușit, prin munca dumneavoastră, prin ospitalitate și modestie, să deveniți o țintă de sejur pentru turiștii care ne vizitează județul. Vreau să îl felicit pe domnul primar Valentin Sidorencu pentru eforturile pe care le face pentru bunăstarea locuitorilor din Sfântu Gheorghe şi pentru implicarea în astfel de manifestări culturale“, a declarat cu acest prilej managerul public Vasile Strat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*