Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Tulcea a luat o decizie cu privire la zonele afectate de zăpezi, înghețuri și inundații

Drumul spre Padina este sub ape și imposibil de circulat pentru majoritatea mașinilor

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Tulcea s-a întrunit la sediul Instituției Prefectului – județ Tulcea și a a adoptat două hotărâri ce vizează constatarea şi evaluarea pagubelor produse ca urmare a manifestării fenomenelor de ȋngheţ şi băltiri, cauzate de ploaia îngheţată, topirea zăpezii şi ploile abundente ȋnregistrate în perioada 1 – 31 martie.

Potrivit Hotărârii cu nr. 72, s-a luat în discuție sesizările ȋnaintate de fermierii de pe raza unităţilor administrativ-teritoriale Smîrdan şi Tulcea cu privire la pagubele produse la cultura de pomi fructiferi şi la culturile agricole ȋnfiinţate în anul agricol 2017-2018. Este vorba de urmările manifestării fenomenelor de ȋngheţ şi băltiri, cauzate de ploaia îngheţată, topirea zăpezii şi ploile abundente ȋnregistrate în perioada 1 – 31 martie fiind afectată suprafaţa agricolă totală afectată de 543,30 ha, ȋn proporţie de peste 30%.

Hotărârea cu numărul 73 face referire la sesizările ȋnaintate de fermierii de pe raza localităţilor Isaccea, Frecăţei, I.C.Brătianu, Nalbant, Ostrov, Pardina, Smîrdan, Tulcea şi Valea Nucarilor, care s-au confruntat cu aceleași probleme, în aceiași perioadă. Comisia Județeană a constata o valoare estimată a costurilor privind acoperirea pierderilor ȋn cuantum de 1.274,030 mii lei pentru suprafaţa agricolă totală afectată de 911,42 ha, ȋn proporţie de peste 30%,

Ambele hotărâri ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Tulcea urmează a se transmite Direcţiei Agricole Judeţene Tulcea – Grupul de suport tehnic pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice şi poluări accidentale, în vederea întocmirii Raportului de sinteză. Ulterior, acesta va fi înaintat forurilor superioare, conform legislaţiei în vigoare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*