Căutările pe Dunăre continuă: persoana dispărută este conducătorul ambarcațiunii

Autoritățile continuă căutările persoanei dispărute în urma accidentului naval. FOTO ISU Delta Tulcea

Căutările au fost reluate pe brațul Sfântul Gheorghe duminică dimineață pentru găsirea bărbatului dispărut în seara de sâmbătă 12 mai, în urma accidentului naval. Scafandrii ISU Delta nu pot interveni acum pe Dunăre din cauza vitezei de deplasare a apei și a pericolului de a fi loviți de resturi de copaci. Drept urmare, căutarea se face din ambarcațiuni, cu cange, funie cu carmace cu care se sondează la diferite adâncimi.

În seara de 12 mai, în jurul orei 19.40, polițiștii B.J.P. Transporturi Tulcea au fost sesizați cu privire la faptul că pe fluviul Dunărea – brațul Sf. Gheorghe, pe raza localității Băltenii de Jos, s-a produs un eveniment de navigație. În urma acestuia, o ambarcațiune de agrement cu trei persoane la bord s-a răsturnat. Doi dintre ocupanți s-au salvat, dar o persoană a fost dată dispărută.

Anchetatorii au stabilit că un barbat de 63 ani, din municipiul Tulcea, îngrijitor la o casă de vacanță din zonă, ar fi hotărât să efectueze o plimbare cu o barca pe fluviul Dunărea, împreună cu alte 2 persoane – un bărbat și o femeie de 37 ani, ambii din municipiul Tulcea.

Din primele cercetări ale polițiștilor tulceni la fața locului a reieșit faptul că conducătorul bărcii, în timp ce conducea barca în aval pe brațul Sf. Gheorghe, în zona km fluvial 91 a efectuat un viraj periculos. Atunci barca s-a răsturnat, iar toate cele 3 persoane au căzut în apă. Niciunul nu purta vestele de salvare, numai că bărbatul care conducea ambarcațiunea nu a mai reușit să iasă din apă, doar ceilalți doi ocupanți ai bărcii.

În zona se fac căutări la care participă polițiștii B.J.P.T Tulcea, Postul de Poliție Mahmudia, Căpitănia Zonală Tulcea și un echipaj de la ISU Delta.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*