Campania #EUandME ajunge și în România, în cadrul Festivalului Pelicam, din Tulcea

Pelicam se desfășoară la Tulcea, la sfârșitul lunii iunie

Reprezentanța Comisiei Europene în România lansează sâmbătă, 22 iunie, campania #EuandME, în cadrul Festivalului Pelicam, din Tulcea. Campania #EUandME se adresează cu precădere tinerilor, și se derulează în cele 28 de state membre pe o perioadă de 18 luni. Ea include producția și difuzarea, în special pe rețelele sociale, a unor filme de scurt-metraj realizate de cineaști cunoscuți la nivel european, organizarea unui concurs pentru tineri regizori, precum și evenimente organizate în toate statele membre.

Cinci regizori europeni cunoscuți s-au alăturat acestui demers și au realizat câte un scurt-metraj, pentru ca mesajul campaniei să ajungă mai ușor la tineri, iubitori de film. Filmele lor abordează teme universale precum dragostea/singurătatea, teama/curajul, sau dorința de a cunoaște lumea și de a-și urma pasiunile. De la doi frați care invită restul Europei în satul lor, până la dansatorul care își începe o afacere în cel mai inedit loc, tinerii pot afla cum fiecare are puterea de a face ceea ce își dorește.

„Tema centrală a filmelor este dialogul, între oameni cu opțiuni si viziuni diferite despre viață, care descoperă că îi unește acel liant universal care topește toate diferențele: dragostea“, declară șeful Reprezentanței Comisiei în România, Angela Cristea, prezentă la lansarea de la Tulcea.

Filmele care vor fi prezente la Festivalul Pelicam sunt:

  • Pensiunea Vie – regizor german Matthias Hoene, câștigătorul premiului „Cannes Lion”
  • Oona – de Zaida Bergroth, regizoare finlandeză câștigătoare a numeroase premii internaționale
  • Singuraticul – de Tomasz Konecki, regizorul polonez care a lucrat cu nume precum Gerard Depardieu și Danny DeVito.

Totodată, UE va da tinerilor șansa de a-și realiza propriile filme prin intermediul unui concurs dedicat regizorilor tineri, iar câștigătorii vor primi un grant în valoare de 7.500 euro pentru realizarea filmului.

Toate filmele – cele realizate de cei cinci regizori profesioniști și câștigătoarele concursului pentru regizori tineri – vor fi găzduite pe platforma https://europa.eu/euandme/ro/, al cărei obiectiv este acela de a furniza exemple din viața reală, alături de date și cifre care arată contribuția UE în viețile tinerilor.

Tinerii români și UE

  • Între anii 1998 și 2017, aproape 134.000 de persoane au participat la programele Erasmus, dintre care 80.000 studenți cu burse Erasmus și aproape 54.000 de participanți la schimburile cu tinerii.
  • În Corpul European de Solidaritate, programul de voluntariat, ucenicie sau training, la care se poate înscrie orice tânăr din UE, sunt înregistrați 2.000 de români.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Pelicam – festivalul care aduce, la Tulcea, filme în premieră națională – revine pe 20 iunie 2019 – Tulcea NEWS

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*