Bani mai mulți pentru localitățile tulcene, prin ITI Delta Dunării. Finanțările ajung la 50 milioane de Euro

Pescari la Jurilovca. FOTO Adrian Boioglu

În Monitorul Oficial a fost publicat Ordinul 7331/2017 pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului delegat pentru fonduri europene nr. 5.559/2017 privind aprobarea măsurii de sprijin, constând în acordarea unor ajutoare de stat și ajutoare de minimis pentru îmbunătățirea competitivității economice prin creșterea productivității muncii în întreprinderi mici și mijlocii pe teritoriul acoperit de Investiția Teritorială Integrată Delta Dunării prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Aprobarea Ordinului la care facem referire era strict necesară în primul rând pentru derularea apelului pe Axa 2 Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii, Prioritatea de Investiţii 2.2 Sprijinirea creării și extinderea capacităților avansate de producție și dezvoltarea serviciilor.

Astfel, se concretizează importanţa acordată dezvoltării mediului privat în zona ITI prin acest Ordin fiind extinsă lista domeniilor de activitate eligibile – explicit, lărgirea bazei beneficiarilor care pot accede la fonduri europene.

„În acelaşi timp, Ordinul în discuţie înseamnă majorarea alocării iniţiale de la 21 de milioane de euro la peste 50 de milioane de euro. Prin emiterea acestui ordin, un rezultat al demersurilor întreprinse de echipa ADI ITI Delta Dunării, suntem mai aproape de implementarea măsurilor din Axa 2 Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii. Sperăm cu toţii într-o absorbţie de succes a fondurilor alocate prin Instrumentul Teritorial Integrat pe acest palier de importanţă majoră pentru ceea ce înseamnă dezvoltarea locală şi regională”, a spus preşedintele ADI ITI Delta Dunării, Ilie Petre.

Urmează ca în scurt timp Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional 2014-2020 să lanseze apelul de proiecte dedicat mediului privat.

Informație de background:

Teritoriul ITI Delta Dunării este alcătuit din 38 Unitați Administrativ – Teritoriale (5 urbane și 33 rurale, din care 4 localități în județul Constanța) și 2 consilii județene

2 consilii județene: Consiliul Județean Tulcea, Consiliul Județean Constanța
5 orașe: Babadag, Isaccea, Măcin, Sulina, municipiul Tulcea
33 comune:

în județul Tulcea: Baia, Beștepe, C.A. Rosetti, Ceamurlia de Jos, Ceatalchioi, Chilia Veche, Crișan, Frecăței, Greci, Grindu, I.C. Brătianu, Jijila, Jurilovca, Luncavița, Mihail Kogălniceanu, Mahmudia, Maliuc, Mihai Bravu, Murighiol, Niculițel, Nufăru, Pardina, Sarichioi, Sfântu Gheorghe, Slava Cercheză, Smârdan, Somova, Văcăreni, Valea Nucarilor

în județul Constanța: Corbu, Istria, Mihai Viteazu, Săcele

Programul Operațional Regional (POR)

Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 este succesorul Programului Operațional Regional 2007-2013 și unul dintre programele prin care România va putea accesa fondurile europene structurale și de investiții provenite din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), în perioada 2014-2020.

Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în calitate de Autoritate de Management, a fost adoptat de Comisia Europeană (CE) pe data de 23 iunie 2015.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*