Traseul Vișina – Ceamurlia de Sus, modernizat cu bani europeni. Consiliul Județean Tulcea a obținut 40 milioane lei

Conferința de lansare a unui proiect european privind infrastructura infrastructură de transport regional

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Petre Badea, a participat la conferința de lansare a proiectului „Modernizare infrastructură de transport regional pe traseul Vișina – Ceamurlia de Sus“, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 6 „Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională“.

Obiectivul general al proiectului este creșterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale situate în proximitatea coridorului TEN-T (Constanța – Tulcea) prin modernizarea tronsonului de drum județean DJ222, Vișina – Ceamurlia de Sus.

Drumul județean DJ222 asigură conectivitatea directă cu coridorul TEN-T/ E87 (Constanţa – Tulcea – Brăila – Galaţi) la Km 72+130, intersecția cu DN22 (km 226+672). Printre obiectivele specifice ale acestui proiect se numără creşterea mobilității populației și a mărfurilor din zona rurală situată pe traseul Vișina – Lunca – Ceamurlia de Jos – Ceamurlia de Sus, prin îmbunătățirea calității rutiere; crearea de noi facilități de acces și mobilitate prin construirea de piste pentru bicicliști și modernizarea/ construirea de stații pentru pasageri; creșterea gradului de siguranță în trafic prin investiții destinate siguranței rutiere.

Beneficiarii direcți ai acestui proiect sunt: 11.699 locuitori ai comunităţilor locale din zonă; minimum 5.000 turişti/an care tranzitează zona (pe traseul Constanța – Nordul Moldovei, traseul modernizat fiind cel mai economic); minimum 6.000 locuitori/an ai judeţului Tulcea care tranzitează zona; circa 206 de societăţi comerciale care îşi desfăşoară activitatea în zonele vizate în proiect; partenerii implicaţi în proiect.

Valoarea totală a proiectului este de 40.679.791,30 lei, din care: contribuția U.A.T. Județul Tulcea 841.304,74 lei iar asistență financiară nerambursabilă solicitată 39.838.486,54 lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*