A fost parafată o nouă înțelegere de cooperare între Tulcea și Aveyron – Franța

Delegație franceză, primită la Consiliul Județean

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani a primit o delegație franceză din Aveyron, condusă de  vicepreședintele Consiliului Departamental, Bernard Saules. Cu acest prilej a fost a semnată Înțelegerea de Cooperare dintre Județul Tulcea, în numele președintelui Consiliului Județean, Horia Teodorescu, și Departamentul Aveyron.

Din delegația franceză au mai făcut parte Joelle Biron, însărcinat pe probleme de Cooperare Internațională și Hubert Brechet, educator șef la Institutul Terapeutic și Educativ Massip din Capdenac. La ceremonia oficială de semnare a noii înțelegeri de cooperare au mai participat prefectul Lucian Furdui, vicepreședintele Consiliului Județean, Petre Badea, administratorul public al județului, Vasile Strat și viceprimarul municipiului, Andaluzia Luca.

„Relația Județului Tulcea cu Departamentul Aveyron durează de aproximativ 27 de ani și a fost inițiată în urma realizării a trei misiuni la Tulcea în perioada 1991-1992. Astăzi, punem bazele unui noi început, bazat pe încredere, respect reciproc, prietenie și loialitate. Noul acord va fi cadrul cel mai bun de desfășurare a viitoarelor acțiuni între cele două părți, ce urmează a fi identificate cu partenerii francezi. Noul început există și la nivel național, în cadrul sezonului România-Franța. Întrucât promovarea tinerilor este o prioritate pentru ambele comunități și în anii trecuți am avut mai multe misiuni prin care tineri tulceni și francezi au participat în cadrul acestor acțiuni, dorim să continuăm și să realizăm noi schimburi de experiență în domeniul formării profesionale. O atenție deosebită se va acorda oportunităților europene existente, în cadrul programului programul Erasmus+.
De asemenea, pe programele de dezvoltare durabilă, am avut anii trecuți numeroase misiuni în domeniul agriculturii și sperăm la noi colaborări în acest domeniu. Ne dorim o relație deschisă, transparentă, care să se reflecte și în creșterea nivelului de trai al locuitorilor ambelor zone. Așteptăm cu real interes și demararea proiectului Jeunesse III, finanțat de Ministerul Afacerilor Externe.
Doresc să vă mulțumesc, domnule vicepreședinte, pentru prietenia cu care ne onorați și pentru atenția pe care o acordați județului nostru. Sperăm, de asemenea, să rămâneți cu amintiri frumoase din județului Tulcea, unde să reveniți și ca turiști, nu doar în cadrul delegațiilor oficiale“, a declarat vicepreședintele Dumitru Mergeani.

„Suntem încântați să fim aici pentru câteva zile, care sunt convins că vor trece foarte repede. Eu sunt însărcinat cu sportul, cu cooperarea internațională și viața asociativă. Sunt, de asemenea, președintele Comisiei Franco-Române din cadrul Asociației Colectivităților Teritoriale, deci, vom lucra împreună pentru că suntem interesați de sezonul Franco-Român, care se va desfășura în anul 2019 și am ales deja orașul în care se vor întâmpla activitățile legate de acest sezon.
Noi suntem interesați să avem schimburi cu dumneavoastră pentru că întotdeauna este bine să iei de la ceilalți exemple de bună practică. Putem continua schimburile în domeniul social, umanitar, dar după cum ați spus și dumneavoastră, putem să ne extindem. Putem vorbi de schimburi mult mai intense între Franța și România, venirea în Franța a unor persoane care au lucrat în domeniul asistenței sociale, și am putea profita de oportunitățile care apar în domeniul fondurilor europene, respectiv să facem proiecte și să ne extindem la nivelul colectivităților locale.
Mă bucur că semnăm această convenție, dar ceea ce se va face în practică este un lucru mult mai bun decât această înțelegere“, a declarat vicepreședintele Consiliului Departamental Aveyron, Bernard Saules.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*